Find stilen i dit hjem

Her finder du en guide til indretning af din bolig. Du finder tips og tricks til at indrette din bolig og gør den moderne og interresant. 

Find din egen stil

Det er ikke sådan lige at starte helt fra bunden i dit hjem i forhold til stil, selvom du trænger til at der sker noget nyt i dit hjem. Det er svært at skabe den stemning, man forestiller sig og drømmer om, hvis ikke man er professionel. Et af rådene er at tage udgangspunkt i boligen – du kan selvfølgelig ikke sådan lige bygge et nyt hus eller lejlighed, så du er nødt til at tage med dig ind i dit nye projekt. Det er vigtigt, at du er i stand til at trække nogle tråde fra den oprindelige arkitektur med ind i din indretning. 

Et klart ”don’t” er at forsøge at forvandle dit 1950’er-hus til en villa i palæstil. Det projekt er uden tvivl dømt til at mislykkes, og der er ikke noget mere stilforvirret, end når folk lægger sortglaserede teglsten på deres gule, gamle murstenshus i et parcelhuskvarter. Så det er vigtigt for dig at du prøver at matche den stil, som dit hjem er fra.

Du kan få masser af inspiration ved blot at bruge god tid på at lure tricks i kataloger og lookbooks og besøge diverse møbelforretninger og interiørbutikker. Hver gang du er ude på caféer, restauranter, hoteller eller måske hjemme hos dine venner kan du få inspiration og indtryk, som du kna bruge i dit eget hjem. Men hold fast i, at stilen skal passe til den eksisterende stilperiode, som dit hjem allerede udtrykker. Et andet råd er ganske enkelt at tage udgangspunkt i dine yndlingsmøbler og gå videre med den stil.

Sørg for at holde linjerne helt rene, og undgå for meget ’støj’ i dit hjem. Det er bedre at vælge færre ting, men til gengæld virkelig gode ting i din indretning. I hvert fald til at starte med. Køb eventuelt kvalitetsmøbler på auktion – der er virkelig guld at hente. Det er også en god metode at få møbleret dit hjem som du vil, på et budget. Forsøg at holde dig inden for en bestemt træsort eller en bestemt farve på dine møbler. Det kan hurtigt komme til at se utrolig rodet og forvirrende ud i dit hjem, hvis du for eksempel blander eg, valnød og ask. Det ser ganske enkelt ikke særligt gennemtænkt ud. Dog passer al slags sortbejdset træ rigtig godt sammen, men undgå helst møbler, der er produceret af laminat. Det kommer til at se frygteligt billigt ud.

Få inspiration i din bolig indretning i disse videoer: